DÉLELŐTTI ÖSSZEFOGLALÓ

Lefelé kezdték a napot a nyugat-európai tőzsdeindexek. A FTSE 0,59, a DAX pedig 0,77 százalékkal csökkent. A tavalyi magyar kiskeradat 8,3 százalékos növekedést mutat.
NAPI Online, 2003. február 21. péntek, 10:01
Fotó:

Hollandia legnagyobb pénzügyi szolgáltatója, az ING Groep NV negyedik negyedéves profitja kissé lejjebb csúszott éves szinten, mivel a korábbi összeg dupláját volt kénytelen félretenni a rossz hitelek miatti veszteségek fedezésére.

Megugrott a japán Brigdestone forgalma és vele együtt a nyeresége is az elmúlt év folyamán, miután abroncsai, különösen a Firestone-gumik rendkívül keresettek voltak a külpiacokon, elsősorban Észak-Amerikában.

Az euró elfogadásáról és az angol font feladásáról szóló vita közben a brit hatóságok nem fordítanak túl nagy figyelmet a polgárok tájékoztatására. Így eshet meg az, hogy tíz emberből nyolcan nem tudják, mennyit ér egy font euróban.

Magyarországon tavaly a kiskereskedelmi forgalom volumene 2002-ben kiigazítv 8,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet - közölte a KSH. Az élelmiszerforgalom 10,8 százalékkal, a textil-, ruházati és lábbelikereskedelemben 8,0 százalékkal bővült.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK