Miután tegnap nyilvánosságra került a SanPaolo vételi ajánlata, a tervezett február 27-i időpont előtt, már ma újraindulhat az IEB-részvények kereskedése a BÉT-en. A Mol Rt. 100 milliárd forint össznévértékű kötvénykibocsátási programjának részeként a jövő hét hétfőn tőzsdei aukció keretében a tervek szerint 12 hónapos futamidejű kötvényeket szeretne értékesíteni, legalább egymilliárd forint értékben. Ugyan hivatalos források még nem erősítették meg, de a Die Presse osztrák lap értesülései szerint a horvát olajtársaságra, az INA-ra beadott ajánlatok közül, ha kevéssel is, de az OMV pályázata tartalmaz jobb kondicíókat. A Mol azonban már másfelé is kacsingat. Tegnap Michel-Marc Delcommune, pénzügyi igazgató éppen Prágában jelentette ki, hogy a cég komolyan érdeklődik a legnagyobb cseh olajfinomitó, az Unipetrol privatizálandó 63 százaléka iránt. A Budapesti Elektromos Művek tegnap értékesítette a PanTel Rt.nek a NOVACOM Távközlési Kft.-ben lévő 25 százalékos üzletrészét, így a tőzsdei társaság tulajdoni részesedése megszűnt a távközlési cégben. Az Egyesült Államok azt fontolgatja, hogy az iraki háború után németországi katonai bázisait keletre "tolná", a főerők valószínűleg Lengyelországba kerülnének, de hazánkba is érkezhetnek újabb amerikai egységek - írja a Népszabadság. Meglehetősen gyengén muzsikált a német gazdaság az elmúlt év utolsó három hónapjában, ám jó hír, hogy a GDP a várt 0,1 százalékos csökkenés helyett stagnált. Igen rosszul, rekordveszteséggel zárta az évet Európa ötödik legnagyobb gyógyszergyártó cége, a Roche AG, ám a folyó évet tekintve már optimistább a svájci társaság.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!