Ez az esztendő Magyarországon a gazdasági kiigazítás jegyében telik el - jelentette ki Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége gazdasági fórumán Szombathelyen. Orbán Viktor vállalja a Fidesz elnökjelöltségét. Az MTI tudósítása szerint a bejelentést ma reggel a volt miniszterelnök tette meg a Hír Tv-nek adott nyilatkozatában. Reggel a Vodafone-előfizetők Budapest több kerületében nem tudták használni mobiltelefonjukat. Térerő nem volt, ha pedig valaki egy 06-70-es számot akart elérni, az vagy foglaltat jelzett, vagy a gépi hang közölte: a hívott szám pillanatnyilag nem elérhető. Délelőttre már javult a helyzet. Maradva a távközlésnél, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa ötmillió forintos bírság megfizetésére kötelezte a Matáv Rt.-t a versenytörvény megsértése miatt. A távközlési cég azzal vétett, hogy reklámjaiban nem jelezte: igen sokba kerülhet az előfizetőnek a Ritmus 100 díjcsomag felmondása. A kereskedelmi egységek bankkártya-elfogadással kapcsolatos (meglehetősen borsos) költségei a jövőben még nőhetnek is, pedig a plasztikokkal tavaly már kevesebb helyen fizethettek az ügyfelek, mint egy évvel korábban. A Pénzügyminisztérium (PM) kommunikációját irányító Máté Dánielt - a NAPI Gazdaság volt munkatársát - tüntette ki az Év szóvivője címmel az MTI gárdája. Az év sajtós csapata a honvédelmi tárcát erősíti. Már folynak az előzetes tárgyalások az Airbusokat gyártó konzorcium és a Malév között, arról hogy a hosszú távú járatokon európai gépek váltsák az amerikai Boeing 767-eseket - írja a Népszabadság. Irak eleget tesz az ENSZ Felügyeleti, Vizsgálati és Ellenőrzési Bizottságának (UNMOVIC) a követelésének és megsemmisíti asz-Szamúd-2 rakétáit - jelentette az MTI az UNMOVIC közleményére hivatkozva. Mindez Washingont már nem hatja meg, s továbbra is a támadás mellett van. Románia eközben jelezte, akkor is támogatja az USA tervezett iraki akcióját, ha az ENSZ nem ad felhatalmazást a támadásra. A nyersolaj ára nem változott lényegesen Irak rakétáinak megsemmisitésére irányuló döntése után, így továbbra is az Öböl-háború óta nem látott magasságokban tartózkodik. Az olaj hordónkénti ára áprilisi szállításra 37,23 dollár volt a New York-i árutőzsde zárás utáni elektronikus kereskedésében, ami 71 százalékos emelkedést jelent az előző év hasonló időszakához képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!