DÉLELŐTTI ÖSSZEFOGLALÓ

A New York-i piacok a meglepően jó makroadatoknak köszönhetően 0,5-1,0 százalékos növekedéssel zártak pénteken, egész februárt tekintve azonban a Dow Jones 2,02, a S&P-500 1,70, a Nasdaq pedig 1,26 százalékkal csökkent. Európa 0,6-1,2 százalék közötti emelkedéssel nyitott.
NAPI Online, 2003. március 3. hétfő, 09:47
Fotó:

Az európai vezető papírok mozgását jelző EuroStoxx 50 0,8 százalékos emelkedést mutat.
A KPN holland távközlési csoport ma nyilvánosságra hozott jelentése szerint a 2002-es évet 9,54 milliárd eurós nettó veszteséggel zárták, ugyanakkor az EBITDA még a cég várakozásait is felülmúlva 22 százalékkal 4,38 milliárd euróra nőtt. A negyedéves eredmény meghaladta a várakozásokat, a részvény 2 százalékot emelkedett.
Az amerikai Procter & Gamble a német Wella AG felvásárlásával erősítené hajápolási üzletágát - írja a Wall Street Journal. A lap szerint a P&G tárgyalásokat folytat a Wella felvásárlásáról, s 5-6 milliárd dollárt ajánl a német társaságért. A Wella októberben a túl szerény összegre hivatkozva visszautasította a Henkel 5,3 milliárd eurós (5,7 milliárd dollár) ajánlatát.

Az elemzők eladási hullámra számítanak a lengyel pénzpiacon, azok után, hogy a hétvégén felbomlott az országot 2001. vége óta vezető 3 párti koalíció. A politikai válságra az állampapírpiac hozamemelkedéssel reagálhat.

Mintegy 5 százalékot zuhant hétfő reggel a török líra árfolyama azt követően, hogy a török parlament szombaton elutasította az Egyesült Államok csapatainak törökországi állomásoztatására vonatkozó kérését.

Irak már 10 al-Szamúd rakétát semmisített meg, az olaj ára csökkent ma reggel a szabadpiacon.

Magyarországon az év első hónapjában véget ért az ipari termelői árak négy hónapja tartó mérséklődése, s 1,1 százalékos emelkedés következett be - jelentette a KSH. A sörök 10 százalékos drágulással kezdték az évet.

Jelentősen átrendeződött az év eleje óta a Pannonplast Rt. tulajdonosi szerkezete: a műanyagipari társaság döntően hazai befektetők kezébe került, miközben a külföldiek eladtak. A vevő kiléte egyelőre nem ismert, arra minden bizonnyal a tavaszi közgyűlésen derül fény.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK