Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Dow Jones ipari átlag tegnap 1,7 százalékos veszteséggel 7 704,87 ponton zárt, az S&P-500 1,5 százalékkal 821,99 pontra csökkent, míg a Nasdaq Composite 1 307,77 pontos záróértéke közel 1 százalékos süllyedést takart. Hollandia középső részén hétfő óta tömegesen vágják le csirkéket, hogy megállítsák a nemrég kitört influenzafertőzést, amely az elmúlt harminc évben a legsúlyosabb az országban. Az 56 százalékban továbbra is a francia kormány tulajdonában lévő társaság tavaly 20,7 milliárd eurós veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, ám hasonlóan a Deutsche Telekomhoz, a rossz eredményt itt is a távközlési boom idején történt bevásárlások 18,2 milliárd eurós leírása okozta. A társaságnak nincs szégyenkezni valója EBITDA eredménye miatt, mely 21 százalékkal 14,9 milliárd euróra emelkedett, s a profit üzemi szinten is elérte a 6,8 milliárd eurót. Tavaly a közutakon 6,4 százalékkal több személysérüléses baleset történt, mint az előző évben. A közlekedési balesetek során 1429-en vesztették életüket, 15,3 százalékkal (190 személlyel) többen, mint 2001. évben - jelentette a KSH. Tavaly összesen négymilliárd forint parkolódíjat fizettek be a fővárosi autósok - írja a Népszabadság. Úgy tűnik, a két kisebb parkolási társulással szerződő kerületek jól jártak, a Centrum azonban keveset fizet. A koalíció 35 milliárdos módosító indítványával elfogadták a Főváros idei költségvetését. A 4-es metróra továbbra is elkülönítetten szerepel az a 20 milliárd forint, ami korábban megmaradt ebből a keretből. Az elfogadott módosításokat részvény-eladásból szeretné finanszírozni Budapest. A Főváros jelenleg az Elmüben és az MVM-ben birtokol jelentősebb részesedést, a portfólióban információink szerint nagyobb súllyal szerepelnek tőzsdén kívüli részvények.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!