Magyarországon a mezőgazdasági termékek termelőiár-színvonala 2003. januárban 6,2 százalékkal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában. Ezen belül a növénytermelési és kertészeti termékek ára 20,1 százalékkal nőtt, míg az élő állatok és állati termékeké 7,8 százalékkal csökkent. Az új gáztörvény Országgyűléshez benyújtott tervezetének szövegéből arra lehet következtetni, hogy a kedvezményre jogosult lakossági fogyasztók csökkentett összegről kapnak majd számlát és a különbözetet a gazdasági tárca energiagazdálkodási célelőirányzatából biztosítják a szolgáltatóknak. Tizenkétmillió forintos törzstőkével magyar céget alapított a legnagyobb acélipari vállalat, a luxemburgi Arcelor, nem kizárt, hogy az időzítés a Dunaferr közelgő privatizációjának tudható be. Már csak az aláírás van hátra minden idők egyik legnagyobb magyar sajtópiaci üzletében, melynek során a finn SanomaWSOY 10-12 milliárd forintért megszerezheti a HVG Rt. többségi pakettjét - írja a Világgazdaság. A Hungexpo Reklám Rt. fogja megvásárolni saját, 45 százalékos részvénycsomagját a svájci Inter Market Solutions Development AG-tól – tudta meg a Népszabadság. Jelenleg a Hungexpo Reklám Rt.-nek (HR) három tulajdonosa van: a svájci vállalkozás, a Fortuna Kft. (a Szerencsejáték Rt. reklámcége), valamint a Magyar Fejlesztési Bank Rt. Mivel a pénzintézet eldöntötte, hogy részvénypakettjét átadja az ÁPV Rt.-nek, a svájciak kivásárlását követően az állami kézben lévő Szerencsejáték Rt. a Fortuna Kft.-n keresztül meghatározó részesedéshez juthat a HR-ben. Az év első hónapjában közel 7 millió mobiltelefon-előfizető volt Magyarországon. A Népszabadság információi szerint az év első hónapjában a Vodafone szerezte meg a legtöbb, mintegy negyvenezer új előfizetőt. Az aktív SIM-kártyák tekintetében a Westel piacrészesedése a 2002. januárjában feljegyzett 50,53 százalékról 49,96-ra csökkent, a Pannon GSM-é 39,38 százalékról 37,25-re süllyedt, miközben a Vodafone-é 10,08-ról 12,79-re emelkedett. A Deutsche Telekom nettó vesztesége az év utolsó három hónapjában 100 millió eurót tett ki, ami jelentős javulást jelent az egy évvel korábbi 2,5 milliárd euróhoz képest. A teljes 2002-es évet tekintve azonban korántsem rózsás a kép, a 24,6 milliárd nettó veszteség egyedülálló az európai üzleti történelemben. Először Máltán tartottak népszavazást az EU-csatlakozásról azok közül az országok közül, amelyek az unió meghívása szerint 2004. május elsején lépnének be a közösségbe. A voksolók 53 százaléka igennel szavazott. Elemzők egyöntetű véleménye szerint még jó ideig magas olajárakkal kell számolni. A WTI jegyzése az elkövetkező napokban szinte bizonyosan a jelenlegi szinten, azaz 12 éves csúcs közelében marad.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!