Februárban a vártnál kevésbé, éves szinten 4,5 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak, a havi áremelkedés pedig 0,8 százalékos volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Hamarosan lemond posztjáról Görgey Gábor kultuszminiszter és Szalay István, az egyházi kapcsolatokért felelős államtitkár, s távozhat a helyettes kormányszóvivő is - értesült a Népszabadság. Nehéz közgyűlés elé néz az idén a Pannonplast menedzsmentje, hiszen a Karsai Holding mellett újabb, a jelenlegi cégstratégiával elégedetlen befektető jelent meg a tőzsdei társaságnál. A Kartonpack Rt. és egyik tulajdonosa, a Britton Capital & Consulting Kft. tegnap bejelentette, hogy együttesen 12 százalékos tulajdoni részt szerzett a műanyagipari társaságban, amivel ők váltak a Pannonplast legnagyobb tulajdonosává. Egy eddig közparkként használt, 60 ezer négyzetméteres ajkai telken építheti fel következő magyarországi hipermarketjét a Tesco-Globál Áruházak Rt. A helyhatóság azt követően döntött terület pályázat útján történő értékesítéséről, hogy egy ügyvédi iroda vételi ajánlatot tett a frekventált ajkai városligetre. A Magyar Hanglemezkiadók Országos Szövetségének (Mahasz) az internetes letöltések és illegális másolások okozta forgalomvisszaesésre hivatkozva az idén nem rendezi meg az Arany Zsiráf díjak átadóünnepségét - írja az Index. A tervezetthez képest csaknem 25 százalékkal több, 102 milliárd forint árbevételt ért el tavaly a Szerencsejáték Rt. (SzRt.), derül ki az előzetes adatokból. Hamarosan eldöl, hogy nyújt-e hatmilliárd forintos hitelt a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a tv2-t tulajdonló MTM-SBS Televízió Rt-nek - értesült a Magyar Nemzet. Az információt nem cáfolta, de nem is erősítette meg az MFB. A Mol legnagyobb regionális riválisa, az OMV az egy évvel korábbi 381 millió eurós profittal szemben tavaly mindössze 322 millió euró nettó nyereséget könyvelhetett el. A társaság EBIT eredménye közel húsz százalékkal 494 millió euróra csökkent, ám még így is meghaladta az elemzői várakozásokat. Januárban a többlet várt apadása helyett váratlanul 1,3 milliárd eurós mínuszba fordult Németország folyó fizetési mérlegének egyenlege, a külkermérleg szufficitje pedig a prognosztizáltnál kevésbé, 9 milliárd euróra nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!