Az Intergazprom-Invest Holding Rt. több mint 29 százalékos részesedést szerzett a Zalakerámia Rt.-ben. A cég az Arago pakettjét vásárolta meg, így a Gazprom-érdekeltségek összesen már 49 százalékos Zalakerámia-pakettet birtokolnak. A Richter Rt. 40 ezer darab saját részvény BÉT-en történő vételére adott megbízást a CA-IB Értékpapír Rt. részére - áll a cég Magyar Tőkepiacban megjelent közleményében. A társaság a papírokat a bónuszprogramjához kívánja felhasználni. A Népszabadság információi szerint az adatvédelmi biztos is jogellenesnek és alkotmánysértőnek találta a kormány által a választások után az APEH-ben elrendelt adatmentést. Szászfalvi Attila az országgyűlés MDF-es tagja lemondásra szólította fel a miniszterelnököt, a pénzügyminiszter és az adóhatóság elnökét, véleménye szerint az adatmentésre csak külön törvényi felhatalmazással lett volna lehetőség. László Csaba szerint az adatmentésről kormányhatározat rendelkezett, ám elismerte, erről írásos bizonyíték nem áll rendelkezésre. Véleménye szerint jogszerűen jártak el, s az ügy miatt senkinek nem kell lemondania. Már a Veszprém megyei bíróságon is találtak hamis okmánybélyegeket, így eddig már összesen nyolc megyében bukkantak nem valódi példányokra. A nyomok Szerbiába vezetnek. Az országgyűlés tegnap áldását adta a 2001 decemberében kötött szerződéshez képest drágább, ám korszerűbb Gripenek beszerzésére. A most elfogadott bérleti megállapodás keretében hazánk 14 vadászgépet bérel 2016-ig 174 miliárd forintért. A beszerzésért cserébe nyújtott ellentételezési megállapodás nyomán 56 milliárd forint értékű svéd beruházás érkezik Magyarországra, 13-15 ezer új munkahelyet teremtve. A legnagyobb országos terjesztésű napilapokban jelenteti meg a Közlekedési és Vízügyi Minisztérium (KVM) azokat a hirdetéseket, amelyek a 2000–2001-es ISPA-projektek pályázati kiírásait tartalmazza – tudta meg a NAPI Gazdaság Becker Lászlótól, a tárca főosztályvezetőjétől. A Magyarország Európai Unióhoz (EU) való csatlakozásáról szóló, április 12-ei ügydöntő népszavazás előkészítésére és lebonyolítására 3,824 milliárd forint áll a Belügyminisztérium (BM) Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatalának rendelkezésére – jelentette be tájékoztatóján Rytkó Emília, a választási iroda vezetője. A hivatal központi kiadásaira ebből 2,3 milliárd forintot különítettek el, a fennmaradó részt pedig a helyi, területi, megyei és a közigazgatási hivatalok kiadásai teszik ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!