Egy tegnap esti tévéinterjúban Varga Mihály pénzügyminiszter a prágai, a varsói és a budapesti tőzsdék egyesülését javasolta. A Budapesti Értéktőzsde a Graboplast Rt. törzsrészvényeinek tőzsdei kereskedését 2001. szeptember 17-ével kezdődően három tőzsdei kereskedési napra felfüggeszti. Az osztrák Wirtschaftsblatt című gazdasági lap értesülés szerint. az ÖMV újra megemelte a lengyel PKN Orlen 17,58 százalékos tulajdonrészére tett ajánlatát. Az előzetes adatok alapján a háztartások inflációmentes pénzügyi megtakarítása augusztusban az év legmagasabb értékét érte el, ami a kiugróan magas betét- és készpénzállomány emelkedésnek tudható be, míg a részvényállomány értéke tovább csökkent. Ma reggelre minden nagyobb távol-keleti tőzsde irányadó indexe jelentősen visszaesett. Japánban a 225 részvény átlagából képzett Nikkei 225 4,3 százalékkal 18 éves mélypontra, 9622,09 pontra zuhant.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!