Érdemes volt várni a Budapest Bank részvényekkel rendelkező kisbefektetőknek, hiszen október elejéig 180 százalékos áron adhatják el a nagytulajdonos GE Capital-nak a részesedésüket. A Felügyelet tényleg komolyan veszi a kisbefektetők védelmét, éppen ezért az ABC Befektetési Rt. Graboplast részvényekre tett nyilvános vételi ajánlatára hiánypótlást rendelt el. Az összesen 12 pontban megfogalmazott indoklás legérdekesebb része, hogy a Grabolplastban egyébként is részvényes Walllis Rt.-nek olyan nyilatkozatott kell tennie, miszerint az elmúlt 180 napban nem szerzett semmilyen módon további részesedést a győri cégben. A világ harmadik legnagyobb chipgyártójának számító NEC bejelentette, hogy a WTC elleni terrortámadást követő elmélyülő gazdasági recesszió következtében előreláthatóan veszteséggel zárja mind a szeptemberrel végződő első félévet, mind az üzleti év egészét. A Telecom Italia ugyan közel 6 milliárd euró értékű érdekeltségeitől kíván megválni, de a korábbi értesülésekkel ellentétben ezek között nincs benne a Telekom Austria 30 százalékos részvénycsomagja jelentette be tegnap az olasz társaság. A japán építőipari megrendelések éves összehasonlításban 3,1 százalékkal 1121 milliárd jenre emelkedtek augusztusban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!