DÉLELŐTTI ÖSSZEFOGLALÓ

London és Frankfurt is eséssel nyitott, sőt a kereskedés kezdete után mindkét tőzsdén emelkedett az index vesztesége.A Synergon előzetes várakozásainak megfelelő, 749 millió forint veszteséggel zárta az év első kilenc hónapját. A Rába Rt. nem tudta kivonni magát a fő piacain uralkodó recesszió hatásai alól, ám a költségcsökkentési program eredményei már látszanak a harmadik negyedév számaiban. A társaság IAS szerinti konszolidált eredménykimutatása szerint 40,8 milliárd forint árbevétel mellett 573,5 millió forint nettó nyereséget ért el az első kilenc hónapban.
Molnár Csaba, 2001. november 8. csütörtök, 09:46
Fotó:

Tegnap lezárult az ABC Vagyonkezelő Rt. Graboplast-részvényekre tett nyilvános vételi ajánlata. A NAPI Gazdaság információi szerint az ajánlat során több mint 90 százalékot gyűlhetett össze az ajánlattevő a Grabo-részvényekből, s így - mivel a versenyhivatal jóváhagyta a tranzakciót - a győri társaság részvényei hamarosan elbúcsúzhatnak a tőzsdétől. A lengyel kincstárügyi minisztérium még idén eldönti, folytatja-e a PKN Orlen olajipari nagyvállalat privatizációját, de mindenképpen megvárja a részvénytulajdonos Nafta Polska és a magyar Mol Rt. tárgyalásainak befejeződését. A Toyota Motor üzemi eredménye az üzleti év szeptember végén zárt első felében 35 százalékkal, 506,58 milliárd jenre (4,19 milliárd dollárra) emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK