A blue chipek közül a Matáv és a Richter 0,4, az OTP pedig 0,5 százalékkal drágult, míg tegnap szárnyaló Mol 0,1 százalékkal korrigált. A PSZÁF engedélyezte a Bank of China (Hungária) Rt. megalapítását - adta hírül a Magyar Tőkepiac. Ez lesz a kínai nagybank első közép-európai filiáléja. A pekingi székhelyű pénzintézet magyarországi vállalata 2,7 milliárd forintos jegyzett tőkével indul. A Démász Rt. 90, illetve a Budapesti Erőmű Rt. 10 százalékos tulajdoni hányadával, 50 millió forint törzstőkével az érintett cégek megalapították a D-Energia Kft.-t - közölte az áramszolgáltató. A társaság cégbírósági bejegyzése 2002. augusztus 13-án megtörtént. Ami a hazai makrohíreket illeti, idén júniusban a magyarországi építőipari termelés volumene szezonálisan és munkanap-korrekcióval kiigazítva 17,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, míg havi szinten 3,4 százalékkal csökkent. Az idei hetedik hónapban a magyarországi háztartások inflációszűrt megtakarítása 8,7 milliárd forinttal csökkent júniushoz képest - adta hírül a Magyar Nemzeti Bank. A kamatokba foglalt inflációs kompenzáció 16,6 milliárd forint volt. Az előzetes adatok szerint júliusban az árfolyamváltozások miatt a háztartások 1,3 milliárd forint átértékelődési veszteséget szenvedtek el. A Nasdaq Stock Market Inc. bezárja a Nasdaq Japan néven működő, két éve veszteséges börze-vállalkozását, s a jövőben inkább Európára koncentrálna. A részben az internetes befektetéseiről ismert Softbank tulajdonában lévő Nasdaq Japanon jegyzett 98 cég az oszakai tőzsdén folytatja pályafutását. Túl lazának ítélték a munkatársak öltözködési szokásait a Deutsche Bank londoni kirendeltségének vezetői, s szeptembertől többek között megtiltották a farmer, illetve az edzőcipő viselését. Az öltöny azonban továbbra sem kötelező. Egy egész erdőt loptak el a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszakürtön. Az ismeretlen tolvajok egy 1,3 hektárnyi magánterületről tüntették el a fákat, háromszázezer forint kárt okozva így a tulajdonosnak. David Beckham hangján szólalnak meg Nagy-Britanniában a Vodafone előfizetéssel rendelkező mobilosok üzenetrögzítői. A futballsztár ugyanis kölcsönadta hangját a mobilszolgáltatónak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!