A Deutsche Telekom első féléves vesztesége 3,9 milliárd euró lett az egy évvel korábbi 340 millióval szemben, alapvetően az akvizícióknak betudhatóan. Ez meghaladja a Bloomberg elemzői konszenzusában szereplő 3,27 milliárdos várakozást, de a legpesszimistább szakértő is túlzottan optimistának bizonyult, hiszen még ő is 3,7 milliárd alatti mínuszra számított. Az Axa SA francia biztosítótársaság az idei első félévben a vártnál nagyobb nyereségcsökkenést szenvedett el, miután részvény-portfóliójának értékvesztése miatt a tervezettnél nagyobb összeget, 230 millió eurót volt kénytelen leírni. A nettó nyereség 32 százalékkal, 840 millió euróra esett. Jelentős megrendelésekre számítanak a súlyos németországi árvizek nyomán az építőipari cégek, ami kiránthatja az ágazatot a nyolc éve tartó recesszióból. A német GDP mintegy 5 százalékát adó építőipar ugyanis 1995 óta zsugorodik. A fellendüléssel kapcsolatos piaci várakozások nyomán az elmúlt öt napban 15 százalékkal emelkedett a CDAX építőipari index a frankfurti tőzsdén, jóval megelőzve a többi szektort. A magyar gyógyszergyártók reményei szerint precedensértékű döntést hozott a monopóliumellenes politikát összehangoló orosz minisztérium. A hivatal ugyanis helyt adott a francia Sanofi-Syntélabo csoporthoz tartozó Chinoin gyógyszergyár panaszának, és elmarasztalta az orosz Brincalov A. részvénytársaságot, amely az ismert No-spa gyógyszerrel szinte megegyező csomagolásban hozta forgalomba No-sbra nevű termékét. Az OMV nem tudta teljes mértékben megvalósítani közép-európai terjeszkedési stratégiáját, ráadásul részvényei alulértékeltté váltak, így az osztrák kőolaj- és vegyipari konszernt felvásárlás fenyegeti - írja a bécsi Der Standard című napilap. A lehetséges vevők között időről időre felmerül az ENI olasz kőolaj- és gázipari óriás - a világ hatodik olajmultija, ráadásul bennfentesek szerint az közel ötödét birtokló, Abu Dzabiban székelő IPIC kapva kapna egy vonzó ajánlaton. A Mol Rt. szokásos, szerdai üzemanyagár-rendezése az ünnep miatt péntekre tolódik: a társaság közleménye szerint a motorbenzinek fogyasztói ára nem változik, miközben a gázolaj literenként 3 forinttal drágul augusztus 23-án 0 órától.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!