A blue chipek közül a Matáv 8, a Mol 10, az OTP őpedi 15 forintot esett, míg a Richter tartja magát. Kedd reggel 257 forintig erősödött az euró a bankközi devizapiacon, ami 6,9 százaléknak felelt meg az árfolyamsáv erősebbik oldalán. A forintgyengülést gyors korrekció követte. Megállt a kőolaj három napja tartó drágulása, miután egyre inkább úgy tűnik, hogy hamarosan újra megjelenik a piacon az iraki kitermelés. Hatvan százalék elutasítaná Nagy-Britannia euróövezethez való csatlakozását egy esetleges mostani népszavazáson, még akkor is, ha Tony Blair miniszterelnök és Gordon Brown pénzügyminiszter szerint adottak lennének a csatlakozáshoz szükséges gazdasági körülmények. Miután a nagyvállalatok tavaly koncentrált támadást intéztek a kalózszoftverek ellen, így sikerült világszerte egy százalékkal visszaszorítani a felhasználásukat - közölte a BSA. Új, korrupcióellenes intézkedéseket vezet be a kenyai kormány, a remények szerint végre javulhat ezzel a közszolgáltatások színvonala az afrikai országban, ahol az egyik legkorruptabb szervezetnek a rendőrséget tartják. Véget ért a magyar regionális intézményrendszer kiépítését segítő 4 millió eurós PHARE-program, amelyhez a magyar kormány 1,5 millió euróval járult hozzá - jelentette be Jürgen Köppen, az Európai Bizottság delegációjának vezetője és Baráth Etele, a Nemzeti Fejlesztési Tervért felelős államtitkár. Félmilliárd forinttal gazdálkodhat a 4-es metró népszerűsítésével megbízott Sawyer Miller Group - SKBH Kft. A cég vezetője Demszky Gábor választási kampányának korábbi irányítója. Hétfő este az Országgyűlés módosította a sok vitát kiváltó korháztörvényről szóló törvényjavaslatot. Elindult a 4-es metró vitája, és napirenden volt a Wesselényi Alap.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!