Ebédidőben a Matáv 4, az OTP 25, a Richter pedig 230 forinttal múlta alul szerdai záróértékét, a Mol stagnált. A tegnapi záráshoz képest nyitásban 1 forinttal drágult az euró a bankközi devizapiacon, a többlet azóta 3 forint fölé emelkedett, így 263 körül mozog az uniós fizetőeszköz jegyzése. A magyarországi hitelintézetek jutalékbevétele az idei első negyedévben 43,2 milliárd forintot tett ki, míg a tavalyi azonos időszakban 31,9 milliárd jött össze - jelentette be Szepesi György, a PSZÁF főosztályvezetője. Ezentúl a Berlini Vásár- és Konferenciaközpontot a Graphisoft létesítménygazdálkodási szoftvereivel - az AchiFM-mel és az ArchiFM Karbantartással - menedzselik - jelentette be a tőzsdei társaság. A bérmunkából élő, az elmúlt években egyre romló teljesítményt felmutató, s a német Bäumler-család 70 százalékos tulajdonában lévő Styl Ruhagyár Rt. bejelentette, hogy 2003. október 1-jétől gazdaságossági megfontolásból szombathelyi telephelyére vonja össze a körmendi és vasvári termelését. A Hírközlési Felügyelet Hírközlési Területi Hivatalának Irodáihoz tavaly 327 panasz érkezett műsorelosztó-szolgáltatók miatt, vagyis az előfizetők 0,17 százaléka jelezte elégedetlenségét. Az ügyfeleknek a leggyakrabban az árakkal és a programcsomagok összeállításával van gondjuk. Mintegy százmillió forint értékű zsákmányt, közte értékes festményeket, szereztek azok a betörők, akik június első hetében betörtek egy budai lakásba - írja az X-Press. Ha a Fővárosi Közgyűlés ma rábólint, akkor Demszky Gábor főpolgármester fizetését 142 ezer forinttal megemelik. Amennyiben a javaslat átmegy, jelentősen nő majd a helyettesek fizetése is - írja a Népszabadság. Májusban az előző hónaphoz képest a vártnál jobban, 1,4 százalékkal estek a német importárak az erős euró és az alacsony olajárak miatt. Másfél éves mélypontra süllyedt a francia üzleti bizalom mutatója, a júniusi 90-es érték 2001 novembere óta a legalacsonyabb. Egy, az amerikai Northrop Grumman hadiipari csoporthoz tartozó cég 48 millió dollárt és egy évet kapott az új iraki hadsereg létrehozására - jelentette a BBC. Elsőként egy 12 ezres gyalogságot állítanak fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!