A hazai blue chipek közül a Matáv 10, a Mol 40 forinttal süllyedt, míg az OTP 20, a Richter pedig 445 forinttal szökött feljebb. A Matáv Rt. ma mind a 4,9 millió saját részvényét átkötötte, darabonként 784 forintos árfolyamon. Újabb két taggal bővült a tőzsdeképes cégek klubja, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) sajtótájékoztatóján ugyanis bemutatkozott a Karsai Holding és a KFKI is. A BÉT egyébként - a májusi magánbefektetői nyílt nap után - a kibocsátók és az intézményi befektetők részvételevel hasonló eseményt szervez. A tervek szerint szeptemberben vidéki road-show-ra indul a tőzsde, ahol a BÉT működését mutatják majd be az érdeklődőknek. Egyelőre semmilyen jogi lépést nem tervezek a Pannonplast körül kialakult tulajdonosi viták ügyében - mondta el a NAPI Online-nek Karsai Béla, a Karsai Holding Rt. tulajdonos-vezetője. Karsa döntését azzal indokolja, hogy véleménye szerint a cégbíróság nem jegyzi majd be a legutóbbi közgyűlésen elfogadott határozatokat, így mindenképp szükség lesz egy új közgyűlés összehívására. A mai nappal megszűnt az Eastbrokers Rt. kereskedési joga, illetve a BÉT részvény és származékos szekciójában szerzett szekciótagsági viszonya. Elsősorban német és brit vásárlók miatt erősödik a forint a bankközi devizapiacon, az euró délben 264 forinton állt. Az állampapírpiacon is megjelentek a külföldiek. Alkotmányellenesnek találta és megsemmisítette az Alkotmánybíróság azt a pénzügyminisztériumi rendeletet, mely szerint az eladónak kötelező minden 50 ezer forint feletti vásárlásnál áfás számlát adni. Mivel személyes adatot csak az érintett beleegyezésével lehet felvenni, és ezek felhasználásáról mindenki maga rendelkezik, jogsértő annak előírása, hogy az adatokat vevő saját szándékától függetlenül feltűntessék a számlákon - írja a Népszabadság. Az első negyedévben 382,4 milliárd forint volt a nemzetgazdaság nettó finanszírozási igénye - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi számláiból. Egy évvel korábban 188,9 milliárd forinttal haladták meg a keletkezett kötelezettségek a keletkezett követeléseket. Lehangoló képet mutatnak az európai beszerzési menedzserindexek: Németország nem tud kilábalni a technikai recesszióból, Franciországban romlott a teljesítmény, míg Olaszoszágban másfél éves mélypontra süllyedt a mutató. Négy új Airbus A318 típusú repülôgépet vásárol a román állami légitársaság, a Tarom - közölte a WestelPress-re hivatkozva a Magyar Nemzet Online. A 152 millió dolláros romániai üzletről szóló szándéknyilatkozatot már alá is írták. Sokkal hatékonyabb bioterrorista fegyverként szolgálhat az egyszerű influenza, mint a himlő vagy a lépfene, ugyanis sokkal könnyebben hozzáférhető, hiszen a természetben is megtalálható - derítették ki amerikai kutatók, akik arra jutottak, hogy az USA-ban az korábban feltételezett évi 20 ezer helyett 90 ezer halálesetet okoz az influenza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!