A blue chipek közül a Matáv 4 forinttal erősödött, a Mol 16, az OTP 16, a Richter pedig 350 forinttal esett. A folyó fizetési mérleg tovább romlott májusban, a 305 milliós hiány ugyanakkor kisebb lett a vártnál. A közvetlen tőkebefektetések egyenlege gyakorlatilag nullszaldós volt, az ország nettó adóssága tovább nőtt. A vártnál kisebb májusi deficit hírére erősödni kezdett a forint a bankközin, az euró jegyzése jellemzően 261 alatt mozgott. Csökkent Magyarország tőkevonzó-képessége - derül ki a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (NMIKK) által készített konjunktúra-jelentésből. Az itteni német cégek szerint a magas költségek és a rossz világgazdasági helyzet, valamint szomszédos országok vonzóbb feltételei miatt romlottak a magyarországi beruházások keretfeltételei. Medgyessy Péter az Ericsson Magyarország vezérigazgató-helyettesét kormány technológiapolitikai tanácsadó testületének tagjává nevezte ki. A jelenleg 820-830 ezres fővárosi lakásállomány kevesebb, mint egy százaléka van külföldi kézen. Magyarország az uniós csatlakozás után még öt évig jogosult korlátozni a külföldiek itteni lakásvásárlásait - írja a Népszabadság. Szükséges mihamarabb elkészíteni azokat a térképeket, melyek meghatározzák, hol árulhatják portékájukat legálisan az örömlányok - állítja a Belügyminisztérium (BM) egy főosztályvezető-helyettese most megjelent jogi kézikönyvében. Hiában emelkedik 25-re a tagországok száma, megmarad az első, 1986 óta használt európai uniós jelkép a kék alapon 12 aranycsillagot ábrázoló zászló - erről döntöttek az új európai alaptörvény megalkotásakor a képviselők. Júniusban a japán vállalati csődök a hatodik egymást követő hónapban csökkentek. Kutatók szerint a gyengélkedő gazdaság problémáit a szerkezetváltás, illetve a bajban lévő vállatok számára nyújtott állami kölcsönök enyhítik, bár a nagyobb csődök elkerülésére irányuló kormányzati szándék a felesleges kapacitások megőrzésével és a gazdasági élénkülés elhalasztódásával üthet vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!