A reggeli pozitív korrekciót követően folytatták megkezdett útjukat a vezető nyugat-európai részvényindexek: a DAX szárnyalt, 1,64 százalékkal nőtt, és nem teljesített rosszul a CAC-40 és a FTSE-100 sem, 0,73 illetve 0,19 százalékos emelkedéssel. Szerdától három forinttal emeli a gázolaj listaárát a Mol, a benzinárak ezúttal nem változnak. Ahogyan az elmúlt napokban, úgy ma is a lengyel fizetőeszköz süllyedése gyengíti a forint pozícióit, ám a rubel esése nem hat a magyar devizára. Ma itthon 257,20/40-en startolt az uniós deviza, az amerikai fizetőeszköz pedig 219,20/50-en nyitott, ám később az euró- és dollárvételek hatására a jegyzés 258,00/20-ra, illetve, 219,70/90-re kapaszkodott fel. A Magyar Külkereskedelmi Bank (MKB) Rt. adózás előtti eredménye a szeptember végével zárult harmadik negyedévben az előző év hasonló időszakához képest 30 százalékkal 13,935 milliárd forintra nőtt - derül ki a bank gyorsjelentéséből. Meredek lejtőre kerültek az orosz részvényárfolyamok s esik a rubel jegyzése is azt követően, hogy a hétvégén őrizetbe vették a Jukosz olajipari csoport elnökét, Mihail Hodorkovszkijt. A Molt nem érinti az ügy, bár a részvényesek - mint az az árfolyam alakulásából is látszik - nem túl boldogok. Idén a harmadik negyedévben a foglalkoztatottak száma elérte a 3 millió 952 ezer főt, míg a munkanélküliségi ráta 5,7 százalék volt - jelentette a KSH. A kötelező közjegyzői ellenjegyzést felváltaná a normatív banki szerződés, ezzel is pénzt és időt spórolva a lakáshitelezésben - írja Világgazdaság. A Kis- és Középvállalkozók Egyesülete (KKVE), az Európai Néppárt kisvállalkozói tagozatának, az SME-Unionnak tagja október 27-én hozza létre női vállalkozói tagozatát, amely csatlakozik az SME-Union hasonló tagozatához, az SME-Woman szervezethez - jelentette be a KKVE.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!