A BUX ebédidőben hajszállal 9 450 pont alatt állt, a Jukosz-ügy kedvezőtlen fejleményei itthon is hatnak. A blue chipek közül a leginkább a Richter esett, 800 forinttal, míg a Matáv 4, az OTP 15 forinttal gyengült, a Mol pedig 5 forinttal erősödött. Folytatódott a Parlamentben a költségvetési törvény tervezetének általános vitája: az önkormányzatok finanszírozása kapcsán az ellenzék falurombolásról, míg a kormánypártiak építkezésről beszéltek. A TEBÉSZ a PSZÁF által az Amstelre kiszabott, egymillió forintos bírságot tartalmazó, általa törvénysértőnek tartott határozat visszavonását sürgeti, s bele kíván tekinteni a vizsgálatok során keletkezett iratokba is. Az elmúlt években a lakáshitelfelvevők mintegy 14-16 milliárd forintot fizettek ki közjegyzői díj címén, ami a mintegy 200 ezer szerződéssel és a körülbelül 400 közjegyzővel számolva fejenként 35-40 millió forintot jelent. Az elképzelések szerint a bankok által kibocsátott szerződések a jövőben közhiteles okiratnak minősülnének, így kikerülhetővé válnának a közjegyzők - nyilatkozta korábban Horváth Csaba a parlament lakásügyi albizottságának elnöke. Több, mint duplájára növelte nyereségét a harmadik negyedévben a német HypoVereinsbank (HVB), valamint a csoporthoz tartozó osztrák Bank Austria Credintanstalt (BA-CA). Persze a két eredmény nem független egymástól, de az anyacég önálló teljesítménye sem rossz. A legnagyobb európai autógyártó, a Volkswagen AG üzemi profitja 53 százalékkal esett az első kilenc hónapban az egy évvel korábbihoz képest. Az angol-holland Unilever a harmadik negyedévben 11 százalékkal növelte profitját, ami nagyjából megfelel az elemzői várakozásoknak. A Bayer AG 300 millió dolárért eladta az amerikai Millennium Pharmaceuticals biotechnológiai cégben lévő részesedését, s a bevételt hitelei törlesztésére fordítja majd. Az EU-bővítést követően az új frontországok – a teljes Balkán, Ukrajna, Moldova és Fehéroroszország – várhatóan megismétlik az elmúlt tíz év közép-európai prtivatizációs és tőkeabszorpciós sikerét - derült ki az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP) és az International Herald Tribune bukaresti konferenciáján, amelyről a Népszabadság számolt be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!