Dobozi Péter lett az Antenna Távközlési Rt. elnök-vezérigazgatója - jelentette be a társaság a BÉT honlapján. Az Antenna Távközlési Rt. 2003. szeptemberi cégbírósági bejegyzését követően igazgatósági döntés született az anyavállalat távközlési tevékenységének kiszervezéséről, ezáltal az Antenna Hungária csoport távközlési tevékenysége egy leányvállalatba, az Antenna Távközlési Rt.-be integrálódott. Dobozi Péter eddig az Antenna Hungária Rt. távközlési vezérigazgató-helyettese volt, az e pozícióra szóló megbízatása megszűnt. Felvásárolná a földgáz és olajszállítással foglalkozó Itera nevű társaságot a Gazprom. Az állami tulajdonban lévő gázipari óriás 500 millió dollárt fizetne a cégért - írja a Financial Times. A felvásárlásról a jövő heti igazgatósági ülésen határoz a Gazprom igazgatósága. Az Itera neve már többször felmerült a Gazprommal összefüggésben. A társaság a 90-es években állítólag mélyen áron alul jutott hozzá a Gazprom szállítószközeihez és egyéb vagyontárgyaihoz, illetve felmerült a gyanú, a Gazprom menedzsmentje valójában "kilopó" cégként használja az Iterát. A vádakra ugyan az ügyben lefolytatott könyvvizsgálói kutakodás nem talát bizonyítékot, ám 2001-ben Putyin döntésére mégis távoznia kellett a Gazprom vezetésének. Októberben 10,816 milliárd euró devizatartalék felett rendelkezett a MNB. Ez az összeg 173 millió euróval alacsonyabb, mint egy hónappal korábban, ám 896 millióval magasabb az egy évvel ezelőttinél. Dollárban számolva 12,586 milliárdra rúgtak a tartalékok. A kormány várhatóan 2004 elején írja ki a harmadik generációs (3G) mobil koncesszióra vonatkozó pályázatát - jelentette be Kovács Kálmán az informatikai tárca vezetője az Ericsson Magyarország szakmai rendezvényén. A törvényi feltételek megteremtéséhez, még egy technikai jellegű kormánydöntésre van szükség, ám ennek meghozatala rövid időn belül várható. Jelenleg folyamatban van annak a tanácsadó cégnek a kiválasztása, amely a bevezetés és a pályázat előkészítését hivatott megalapozni. (Ennek keretében születhet döntés, hogy milyen feltételekkel, hány szolgáltató és milyen díj fejében juthat hozzá 3G licenszhez.) Előreláthatólag 2005 január 1-től indulhat be az új szolgátatás. Teljes közlekedési káosz tört ki a Nyugati aluljáróban kiütött - már eloltott - tűz miatt, tömött metrópótló buszoktól kisebb verekedésig szóltak a hírek. A Nyugati tér környékét lezárták, a villamosok nem jártak, a metró nem állt meg. Hírek szerint egy üzlethelyiség gyulladt ki, aminek következtében az egész aluljáró füsttel telítődött. A tűzoltóknak a lángokat sikerült eloltani, több embert is kimenekítettek az aluljáróból, közülük a mentők négy személyt füstmérgezéssel, kettőt zúzódásokkal szállítottak kórházba. Elhalasztották több vonat indulását is a Nyugati pályaudvarról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!