A Reuters által megkérdezett elemzők szerint Magyarországon az idén 9,44 százalék lesz az éves átlagos infláció. Az e havi becslés 40 bázisponttal magasabb az egy hónappal korábbinál és 1 százalékponttal haladja meg a januári értéket. Az év második felében a magas bázisnak köszönhetően az ütem lassulása várható, decemberre 8,1 százalékot jeleznek az elemzők. A folyó fizetési mérleg idei hiányára adott becslést az előző havihoz képest 130 millió euróval 2,39 milliárd euróra szállították le, jövőre pedig 2,55 milliárdot várnak. Ma az előzetes német infllációs adat összeállításába bevont utolsó szövetségi tartomány is közzétette áprilisi inflációs adatát: Észak-Rajna-Vesztfáliában hó/hó alapon 0,3 százalékkal, éves összehasonlításban pedig 2,9 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak. A rövidesen megjelenő össznémet adat várhatóan ugyancsak 2,9 százalék lesz. Az árstabilitáson őrködő ECB háromnegyed kettőkor közli kamatdöntését, általános várakozások szerint marad a 4,75 százalékos alapkamat. A mai közgyűlési sorozatban az Aranypók közgyűlésén megszavazták a társaság tőzsdei kivezetését, a tulajdonosok egy része 7500 forinton kész vételi ajánlatot tenni. Az econet.hu Rt.közgyűlése elfogadta a társaság 2000. évi tevékenységéről szóló beszámolóit. A társaság 84 millió forint nyereséggel zárta a tavalyi évet, osztalékot nem fizet. A társaságnak 6 millió 370 ezer forint névértékü B sorozatú kamatozó részvényét nem cserélték be a részvényesek, ezeket az econet.hu bevonja, alaptőkéjét ugyanilyen mértékben csökkenti. A francia tulajdonos nem zárja be a Győri Keksz- és Ostyagyárat - jelentette be Glattfelder Béla, a Gazdasági Minisztérium államtitkára a Danone képviselőivel folytatott tárgyalásokat követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!