A pénteki nyitásban gyengült a lengyel zloty, és kereskedők nem zárják ki árfolyamának további esését sem, mivel a befektetők profitot realizálnak, hogy fedezhessék forintpozícióik veszteségeit. Összeolvadás eredményeként létrejött a világ legnagyobb borászata: az USA-beli Constellation Brands megegyezett az ausztrál BRL Hardyval, hogy minden egyes részvénye után 10,5 ausztrál dollárt fizet és ezentúl közös cégként dominálják a piacot. Az iraki háborús félelmek hat éves csúcspontra tornázták fel az arany árfolyamát: a befektetők akció esetén rendszerint visszatérnek a hagyományos vagyontárgyakhoz. Az arany ára unciánként 356,5-357,25 dollárra kúszott fel ma a londoni piacon. Fellángolt a vita Olaszországban az euróról. Minden panasz előjön ismét, pedig csak annyi történt, hogy egy nagyáruházban újra fizetni lehetett a már megszűnt lírával. Az argentin kormány a pénteki határidő lejárta előtt 1,056 milliárd dollárt fizetett vissza a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF). Ezzel a latin-amerikai ország az utolsó pillanatban megúszta, hogy az IMF fizetésképtelenné nyilvánítsa. A Gazdasági Versenyhivatal úgy ítélte meg, hogy a Kodak Ultra film televíziós reklámja fogyasztók megtévesztésére alkalmas tájékoztatást adott, ezért egymillió forint bírság megfizetésére is kötelezte a vállalkozást. A regisztrált munkanélküliek között a pályakezdők létszáma 8,1 százalékkal csökkent, a nem pályakezdőké viszont 5,4 százalékkal nőtt 2002. decemberében a november végi létszámhoz képest, így a munkaügyi központok évvégén 344 900 munkanélkülit tartottak nyilván.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!