Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Pedig a reggel nem így indult sok kevéssé örömteli vállalati eredmény látott napvilágot. A ma reggeli közzétételek azonban látványosan egybecsengtek abban, hogy az idei év második felére már jelentős fellendülést és pozitív eredményt prognosztizáltak. Miután a rossz tavalyi eredményeket már megszokta a piac, az idei jó híreket viszont áhítozzák a befektetők, optimizmus uralkodott el a piacokon. A Bux nagyon nekilendült nyitás után, a Mol egyenesen 5740 forintig szaladt arra hírre, hogy Orbán Viktor bejelentette, az állam nagyon szeretné megvenni a gázüzletágat. Az olajrészvény később 5500 forintig esett vissza, de ne legyünk telhetetlenek. Ugyancsak jelentősen emelkedett a Richter és az OTP, és szerényebben bár, de emelkedett a Matáv is. A német infláció megnyugtatta az európai piacokat, a jelek szerint az euró átállás nem okozott a vártnál nagyobb áremelkedéseket. Németországban a januári 12 hónapos infláció 2,1 százalék lett, és ez csak 0,1 százalékponttal magasabb az elemzői várakozásoknál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!