Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Bush amerikai elnök a kongreszusnak ma benyújtandó 2,1 ezer milliárd dolláros költségvetési tervében a hidegháború óta a legnagyobb mértékű katonai kiadást irányozza elő, de adócsökkentésre, a munkanélküliek átképzésére, autópálya-fejlesztésre és más belső programokra is hatalmas összegeket szán. Négyhavi rekordütemben növekedett a brit építőipar teljesítménye januárban és az üzleti bizakodás tavaly nyár óta a legnagyobb volt. A határokon átnyúló vállalati fúziók és felvásárlások értéke a Citibank felmérése szerint januárban 20,9 milliárd dollárt, négy és fél éve a legalacsonyabb értéket tette ki. A tranzakciók oroszlánrészét az olajtermelés, a távközlés, az áram- és a pénzügyi szolgáltatás tette ki. Az USA-ból nettó 12,7 milliárd dollár áramlott ki, nyolc hónap óta a legtöbb. A német pénzügyminisztérium légből kapottnak minősítette és cáfolta azokat a reggeli kávé mellé felszolgált lapértesülésket, amelyek szerint az Európai Unió stabilitási paktumának felülvizsgálatát akarják. A svájci Novartis gyógyszergyár fél éven, de legkésőbb egy éven belül eladja egészséges táplálkozási és speciális tápszer részlegét. A német Audi árbevétele a 2000-es 20 milliárd euróról tavaly 22 milliárd euróra nőtt. A társaság a gépjárművek eladásának volumenét 12 százalékkal 727 033-ra emelte.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!