A z európai tőzsdék lefelé tartó tendenciáját az autógyártók fékezték valamelyest. A Renault csoport tiszta nyeresége meghaladta tavaly az egymilliárd eurót, működési eredménye viszont háromnegyedével 473 millió euróra zsugorodott - ez utóbbi visszaesésért leginkább az argentin és a török piac összeomlását okolta a vállalat. A francia PSA Peugeot Citroen tavalyi nettó nyeresége 29 százalékkal, 1,69 milliárd euróra nőtt, az üzemi nyereség 2,12 milliárdról 2,65 milliárd euróra ugrott meg. A brit munkanélküliségi ráta - a várakozásoknak megfelelően - nem változott januárban az egy hónappal korábban mért 3,2 százalékhoz képest. A munkanélküliek száma 10 600 fővel csökkent, ami kellemes meglepetést jelentett az elemzők 5000 fős növekedésről szóló előrejelzéséhez képest. A magyar gazdaság fejlődésében jelentős szerepet töltenek be a külföldi tőkével megvalósult beruházások - hangoztatta Pongorné Csákvári Marianna, a Gazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a III. Magyar Termelékenységi Konferencia megnyitóján az MTI jelentése szerint. Elmondta: tavaly Magyarországon 2,4 milliárd euró külföldi tőkét fektettek be, ami 30 százalékkal több, mint 2000-ben és 77 százalékkal haladja meg az 1999. évit. A külföldi tőkének is szerepe volt abban, hogy a magyar iparban a high-tech, a magas műszaki színvonalat képviselő termelés aránya az elmúlt három évben megduplázódott.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!