DÉLI ÖSSZEFOGLALÓ

Az IFO index vártnál nagyobb emelkedése nyomán megerősödött az euró és a kontinentális Európa vezető részvényindexei. A Footsie kimaradt a jóból, az amerikai futures indexek enyhe emelkedést mutatnak, de a tengerentúlon ma ünnepnap van, ezért nem lesz kereskedés. A BÉt emelkedéssel nyitott, ám azután mínuszba fordult.
Máté Dániel, 2002. május 27. hétfő, 12:04

A várt 90,9 helyett 91,5 pont lett a német gazdaság egyik fő indikátorának tartott IFO index. A hír nyomán a frankfurti és a párizsi tőzsde egyaránt jelentősen - 1,3 százalékkal - erősödött. Az Footsie-ra nem hatnak a kedvező német adatok, az index minimális emelkedést mutat.
A BÉT emelkedéssel nyitott, ám azután negatívba futott az index, és jelenleg mínusz 9 ponton áll. Az OTP ára nem változott. A Mol 41, a Matáv 8 forinttal gyengült, míg a Richter támaszt adott az indexnek 175 forintos drágulásával. A BorsodChem 285 forinttal azaz több mint 5 százalékkal erősödött a mai kereskedésben. A TVK ára 45 forinttal csökkent.
Az új országgyűlés megszavazta a kormányprogramot és ezzel Medgyessy Péter lett Magyaroszág új miniszterelnöke. A kormány ezekben a percekben teszi le hivatali esküjét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK