A már 3 százalékot veszítő Deutsche Telekom 11 euró fölött próbál megkapaszkodni, miután lapértesülés szerint nem az ő csoportja nyeri meg a 6,6 milliárd eurós német honvédelmi tendert. A Rába Rt. árbevétele az idén 19 százalékkal, mintegy 48 milliárd forintra esik vissza a tavalyi 57,3 milliárdról - jelentette be Deák Attila, a vállalat szóvivője. Az USA-ba irányuló eladások várhatóan nagyjából 10 százalékkal, 48 millió dollárra növekednek, de ez nem egyenlíti ki az értékesítés általános visszaesését. A második negyedévben az elsőben elérthez hasonló üzemi eredményre számít társaság - eszerint körülbelül 79 millió forintra - , s ebben a periódusban 300 fővel mintegy 5 ezer főre csökkenti létszámát. Az év elején még 7 ezren dolgoztak a Rábánál. A Budapesti értéktőzsde június 17-én Londonban, egy nappal később pedig New Yorkban mutatkozik be. A road show-n a tőzsde képviselői mellett László Csaba pénzügyminiszter, a jegybank és az ÁKK képviselői is részt vesznek. A kibocsátók közül a Matáv, a Mol, az OTP, a Nabi, a Rába és Richter ajánlja magát. Az Európai Bíróság törvényen kívül helyezte a francia államnak az Elf Acquitaine-ben meglevő aranyrészvényét, amelynek segítségével Párizs eddig megakadályozta, hogy külföldiek szerezzék meg a privatizált olajvállalatot. Az EU bírósága szerint az aranyrészvény mint olyan akadályt jelent a szabad tőkeáramlás útjában, és csak stratégiai fontosságú, például a védelmet érintő esetekben engedhető meg. Májusban az áprilisi -10-ről 2 ponttal -8-ra javult az EU-12 fogyasztói bizalmi mutatója. Az üzleti klímát jellemző adat az áprilisi -0,64-ről -0,24-re emelkedett. A zóna munkanélküliségi rátája áprilisban 8,2 százalékra csökkent a márciusi 8,3 százalékról. A Vatera kelet- közép-európai internetes aukciós ház bejelentette, hogy az iEurope Fund és Esther Dyson, az EDventure Holdings elnöke összesen 650 ezer dolláros összegű befektetéssel támogatja a tevékenységét. A Vatera a régió eBay-típusú piactere, a cég a befektetett összeget a Magyarországon, Lengyelországban és Csehországban már meglévő érdekeltségeinek fejlesztésére és a régióban való terjeszkedés lehetőségének kidolgozására kívánja fordítani. A Vatera jelenleg a leglátogatottabb internetes piactér Csehországban, és reményei szerint hamarosan Magyarországon és Lengyelországban is piacvezető pozícióba kerül. A magyarországi Vatera (Hungary) Kft. stratégiai szövetségese az Index internetes portál és a BÁV Rt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!