Elmaradt a várttól és igen gyenge volt a német ipari termelés növekedése áprilisban. Az ipari minisztérium előzetes tájékoztatása szerint az előző havihoz képest 0,2 százalékos volt a kibocsátás bővülése, ami csak ahhoz képest kedvező, hogy márciusban 0,3 százalékkal csökkent a termelés. Nyolc hónap óta a legnagyobb növekedést produkálta áprilisban a brit feldolgozóipar, amely az előző havi 0,5 százalékos visszaesés után a márciusihoz képest 0,8 százalékkal növelte termelését. Bár ez is 4,1 százalékkal alacsonyabb a tavalyinál, az elemzők a kibontakozás jeleként üdvözölték. Azoknak a svédeknek az aránya, akik támogatják országuk belépését az EMU-ba, a májusi 52-ről 53 százalékra emelkedett. Májusban az iraki és a venezuelai kitermelés fokozásának köszönhetően nőttek az olajtartalékok és a hónap második felében estek az árak. Az Általános Fogyasztási és Értékesítési Szövetkezetek (ÁFEOSZ) 2001-ben összesített árbevétele 261 milliárd forint volt, míg nyereségük elérte az ötmilliárd forintot. A Magyar Posta Rt. tavalyi adózás előtti eredménye 1,3 milliárd forint volt, az üzemi eredmény 4,7 milliárd forint veszteség volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!