DÉLI ÖSSZEFOGLALÓ

Egyértelmű az európai piacok iránya: lefelé. Minden index növelte veszteségét, a Footsie 1,6, a CAC-40 2,37, a DAX pedig ugyancsak 1,76 százalékra. A kisebb piacok is tartják a lépést 1,79 és 2,64 százalék között veszteséget mutatnak. A BUX 7956,75 ponton áll, ami 58,91 pontos gyengülést jelent.
Molnár Csaba, 2002. június 12. szerda, 12:29

A pénzügyminiszter reményei szerint a magyar gazdaság most van a növekedési mélypontján, és a bruttó hazai termék (GDP) éves növekedése idén az első féléves 2,9 százalékos ütem ellenére is elérheti a 3,5-4 százalékot.
Kínában 16,92 milliárd dollár összegű külföldi működőtőkét fektettek be az év első öt hónapjában, 12,38 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, a növekedés azonban lassult az előző hónapokban regisztrált rendkívül gyors ütemhez képest. Romániában májusban 1,9 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak az áprilisi 2 százalékos növekedés után. A 12 havi infláció azonban így is 24,4-ről 24,5 százalékra gyorsult. Az olasz Fiat közel áll a megállapodáshoz a hitelező bankokkal arról, hogy eladja az Italenergia energiaholdingban birtokolt többségi tulajdonának egy részét. Az Erste Bank felügyelőbizottsága jóváhagyta, hogy az osztrák bank 16 százalékkal megemelje részvénytőkéjét annak érdekében, hogy a kibocsátásból befolyt összegből finanszírozzák a pénzintézet 57 százalékos tulajdonában lévő cseh Ceská Sporitelna fennmaradó részvényeinek megvásárlását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK