DÉLI ÖSSZEFOGLALÓ

Általános az esés Európában és Budapesten is. A vezető európai indexek vesztesége közel jár a 3százalékhoz, a Footsie 2,74, a DAX 2,80, a CAC-40 pedig 2,78 százalékkal lett vékonyabb. a kisebb piacok is követek e trendet, egyedül Milánó tudott 2 százalélkos veszteség alatt maradni. Ehhez képest a BUX egészen jól tartja magát, délben 1 százalék alatti esést mutatott.
Molnár Csaba, 2002. június 14. péntek, 12:09

Háromhavi emelkedés után májusban meredeken zuhant Nagy-Britanniában a munkanélküli segélyért folyamodók aránya. Az angol statisztikai hivatal adatai szerint 944,600-en, a munkavállalók 3,1 százaléka volt állás nélkül az elmúlt hónapban, ami a szigetországban 1975 októbere óta a legalacsonyabb mért adat. Meredeken zuhant áprilisban az olasz ipari termelés, amit elemzők elsősorban az egész országra kiterjedő egynapos általános sztrájk miatt kiesett munkaóráknak tulajdonítanak. A szezonálisan kiigazított adat szerint egy hónap alatt 1,0, éves viszonylatban 3,6 százalékkal csökkent az olasz ipari termelés. Történetében először tíz euró alá esett a Deutsche Telekom részvényének árfolyama pénteken a frankfurti értéktőzsdén. Az amerikai filmesek a magas költségek miatt elhagyják a hollywoodi stúdiókat és inkább külföldön forgatják a filmjeiket. Martin Scorsese Róma mellet építette fel a 19. századi Manhattant és a Mátrix következő két részét is Ausztráliában forgatják.
Magyarországról 2001 végéig 179,4 millió dollár működőtőke érkezett Romániába, ezzel a külföldi befektetők sorában Magyarország a 14. helyet foglalja el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK