Az európai tőzsdék rossz teljesítményét főleg a biztosítók mélyrepülése okozza: a Münicher Re 8 százalékot, az Allianz öt százalékot esett. A Deutsche Bank (DB) és a dán TDC arra akarja rávenni a cseh kormányt, hogy a korábban tervezettnél olcsóbban váljon meg a Cesky Telecomban (CT) meglévő 51 százalékos pakettjétől. A csehek augusztusban 1,82 milliárd euróért adták el a cseh Matáv többségi részvénycsomagját. A világ egyik vezető gyümölcs- illetve zöldségtermesztőjének tartott Dole Food Co. vezérigazgatója, David Murdock 2,5 milliárd dollárért megvenné az általa irányított vállalatot. Murdock és családja összesen 24 százalékkal részesedik a társaságban, a maradék 76 százalékot pedig készpénzért venné meg. A száloptikai berendezéseket gyártó JDS Uniphase - a távközlési piacok folytatódó gyengélkedésére hivatkozva - csökkentette árbevételi várakozását. A cég üzleti évének első negyedére 190-200 millió dollár nettó bevételre számít, szemben a korábban jósolt 200-210 millió dollárral.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!