Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Röviddel dél előtt a BUX egytized százalékos veszteséggel 8 064,71 ponton állt. A mutatót csupán közel másfél százalékkal 15 100 forintra dráguló Richter próbálja meg lendületbe hozni, de erősödik az OTP is, mindössze 0,2 százalékkal. A Matáv eközben 0,8, a Mol pedig közel fél százalékkal gyengült. A háztartások operacionális nettó finanszírozási képessége novemberben - az év végére általában jellemző szezonalitásnak megfelelően - a korábbi hónapoknál magasabb értéket ért el. Továbbra is erőteljes ütemben bővült a háztartások hitelfelvétele, melynek döntő hányada az ingatlan-hiteleket érintette - áll az MNB jelentésében. A befektetések értéke az árfolyam-emelkedés révén nőtt, a háztartások ugyanakkor csökkentették részvényportfóliójukat. A tavalyi 70 millió forintos, illetve a korábban a folyó évre várt 200 millió forintos veszteséggel szemben 2002-ben 10 milliós nyereséget könyvelhet el a Budapesti Értéktőzsde - mondta el Horváth Zsolt, a BÉT vezérigazgatója mai sajtótájékoztatóján. A Sanoma Budapest Kiadó Rt. megállapodást kötött a VH Kiadó Kft.-vel a Vasárnapi Hírek kiadói jogának eladásáról. Az iraki háborútól való félelmek nyomán erősödő vásárlások miatt öt és fél éves csúcsra, 341,25 dollárra hágott az arany unciánkénti ára. Ezzel az nemesfém ára már összesen 23 százalékkal emelkedett az idén. Görögország 1,5 milliárd eurós hitelt vett fel az Európai Befektetési Banktól a 2004-es olimpiai játékok előkészítésének finanszírozására, azaz stadionépítésre, utak rekonstrukciójára, a biztonsági és egészségügyi szolgáltatások javítására - írja az euro.hu. A Európai Uniós álmokat szövögető Törökországban idén 6,5 százalék lesz a gazdaság növekedése – jelentette ki Ali Babacan gazdasági miniszter. Ez lényegesen magasabb az IMF által vártnál. Novemberben váratlanul megugrott Nagy-Britanniában az infláció. Az árak éves viszonylatban 2,8, havi viszonylatban 0,2 százalékkal emelkedtek, ilyen sebességű drágulásra pedig 1998 júniusa óta nem volt példa. A müncheni Ifo gazdaságkutató intézet vezető szakértője szerint ahhoz, hogy Németország gazdasága végre beinduljon, csökkenteni kellene a fizetéseket - jelentette az euro.hu. A General Electric nem változtat idei és jövő évi nyereség-előrejelzésén, így a társaság 2003-ra részvényenként (EPS) 1,55-1,70 dollár nyereséget vár, az idei 1,51 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!