Budapesten a vezető részvények közül A Matáv-papír árfolyama 9, Molé 5, az OTP-é pedig 10 forinttal ment lejjebb, a Richteré viszont 25 forinttal nőtt. A szerdán óriásit eső Egis kurzusa ellenben már 225 forinttal emelkedett. A bankközi forintpiacon gyakorlatilag néma csend uralkodik, a forint a kezdéskor tapasztalt 10,77 százalékos pozícióját azóta is tartja. A Standard & Poor's pénteken két osztályzattal bóvlistátuszba húzta le Németország legnagyobb acélgyárának, a ThyssenKruppnak hosszú távú hiteleit. A félvezető-alkatrészektől a nyomtatókon át a digitális kamerákig terjedő termékpalettával rendelkező Kyocera valószínűleg nem éri el kitűzött céljait a nemsokára befejeződő pénzügyi évében. Hollandia legnagyobb pénzügyi szolgáltatója, az ING Groep NV negyedik negyedéves profitja kissé lejjebb csúszott éves szinten, mivel a korábbi összeg dupláját volt kénytelen félretenni a rossz hitelek miatti veszteségek fedezésére. Megugrott a japán Brigdestone forgalma és vele együtt a nyeresége is az elmúlt év folyamán, miután abroncsai, különösen a Firestone-gumik rendkívül keresettek voltak a külpiacokon, elsősorban Észak-Amerikában. Az Irakot sújtó ENSZ-szankciók ellenére az ország legnagyobb állami bankjának közel-keleti és perzsa-öbölbeli fiókhálózatán keresztül rendszeres, kisebb-nagyobb összegű pénzmozgás folyik számos európai és arab ország, illetve Irak között. A rendszerváltás előtti időszak óta nem volt olyan magas a munkanélküliségi ráta Lengyelországban, mint idén januárban: 18,7 százalékra rúgott az aktív, ám munka nélkül tengődők aránya. Major István, a Külügyminisztérium külgazdaságért felelős helyettes államtitkára szerint akár 400-450 millió dollár pluszkiadást is okozhat Magyarországnak, ha az iraki válság következtében az olaj mintegy 50 százalékkal drágulna . Ez az importtöbblet a teljes magyar behozatal 1-1,5 százalékát teszi ki. Tavaly a kiskereskedelmi forgalom volumene 2002-ben kiigazítv 8,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet - közölte a KSH. Az élelmiszerforgalom 10,8 százalékkal, a textil-, ruházati és lábbelikereskedelemben 8,0 százalékkal bővült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!