DÉLI ÖSSZEFOGLALÓ

Minden emelkedik. Az amerikai tőzsdék tegnap esti emelkedését már zárva figyelő két nagy európai börze 2 százalékot meghaladó mértékben erősödött (FTSE 2,0, CAC 2,7 százalék), a nagy visszatérés elején még kereskedő DAX pedig 1,5 százalékkal erősödött. A BUX is 116 pontos pluszban van, minden vezető részvény értéke emelkedett. Az euró tegnap este óta sokat veszített értékéből, az akkori 0,91 dollár körüli szintről ma délre 0,8862 dollárig gyengült.
Máté Dániel, 2001. november 13. kedd, 12:17
Fotó:

A nagyok közül legjobban a TVK megy a maga 6 százalékos erősödésével, de hogy teljes legyen a vegyipari hossz a BorsodChem is 5 százalékkal erősödött. A Matáv 3, a Mol 2, az OTP pedig nem egészen 1 százalékot tudott javítani. A Pannonplast profit-warningot jelentett be, ezért délig fel volt függesztve.
A Moody's javította Szlovákia devizaadósságának besorolását, az S&P pedig Koreáét sorolta korábbinál jobb kategóriába. A gyorsjelentése után a Marconi bebizonyította, hogy még mindig van hová esnie, a Vodafone viszont jó eredményeket közölt. Schröder kancellár kilátásba helyezte lemondását arra az esetre, ha a Bundestag nem fogadná el a 3900 fős német katonai kontingens Afganisztánba vezénylését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK