DÉLI ÖSSZEFOGLALÓ

Frankfurt vezetésével emelkednek az európai tőzsdék. A DAX 2,32 százalékkal erősödött délelőtt, az FTSE 100 csak 0,71 százalékkal nőtt, a CAC pedig 1,13 százalékkal megy. Minden piacon a távközlési és az elektronikai szektor húzza fölfelé az indexet, de Londonban nagyobb a zuhanó olajpapírok súlya, ezért marad el az index növekedése a kontinentális társakétól. Az euró 0,882 dollárt ér, ami annak ellenére is szerény emelkedés, hogy az Európai Központi Bank ismét pesszimistán nyilatkozott a gazdasági növekedésről.
Máté Dániel, 2001. november 15. csütörtök, 12:36
Fotó:

Az amerikai futures indexek együtt mozognak, a határidős DJIA és a NASDAQ egyaránt fél százalékkal emelkedett.
A BÉT 100 pontos emelkedést mutat. A vezető részvények közül ezúttal csak a Mol és a Matáv drágul jelentősen, az OTP veszített értékéből a Richter pedig szerény növekedést produkál. A Mol több mint 3 és a Matáv nem egészen 3 százalékos erősödése mellett támaszt ad az indexnek a TVK 4 és a Rába 1,2 százalékos erősödése is.
Az olaj ára ma délelőtt tovább csökkent, az elemzések az OPEC töketlenkedéséről szólnak. Ali Rodriguez OPEC főtitkár Norvégiába kézül, hogy ott is tárgyaljon a kitermelés csökkentésének fontosságáról, és hírek szerint Moszkvában folytatja missziós körútját.
Európában baljós makrohírek jelentek meg, de úgy tűnik senkit sem érdekelnek. Olaszországban 0,2 százalékkal nőtt a GDP, Angliában 18 hónapja először csökkent a kiskereskedelmi forgalom, Németországban pedig estek a nagykereskedelmi árak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK