Alacsony forgalom mellett, áremelkedés miatt napközben 1109 forinton 10 percre leállt a Prímagáz-papírok kereskedése. A BÉT londoni roadshowján Michel-Marc Delcommune, a Mol Rt. pénzügyi igazgatója úgy nyilatkozott, hogy tartósan 20 dollár alatti olajárral a társaság gázüzletága jövőre nullszaldós lehet. Ma reggel jelentősen gyengült a forint és a zloty, miközben a cseh korona tartja magát, vagyis nem regionális jelenségről van szó. Az okok megfejtését tovább nehezíti, hogy sem Magyarországon sem Lengyelországban nem jelent meg olyan adat tegnap és ma, ami a gyengülést indokolná - vélik piaci elemzők. A csütörtöki negatív rekordok után péntek reggel drágult egy kicsit a kőolaj, de a piac további áresésre számít. Az amerikai alaptípus ára decemberre 17,45 dollár, Londonban már csak a januári Brentet jegyzik ez 17,92 dollárba kerül. Magyarországon tízéves mélypontra esett a regisztrált munkanélküliek száma: október végén 330,2 ezer munkanélküli szerepelt a nyilvántartásban, ami 14,4 ezerrel alacsonyabb az egy hónappal, s 33 ezer fővel az egy évvel korábbinál. A Nutricia csoport idei magyarországi árbevétele várhatóan 56,9 milliárd forint lesz a tavalyi 44,5 milliárd után, ám a várható nyereségről a cég magyarországi és közép-európai vezetője nem kívánt nyilatkozni, de annyit elárult, hogy az üzemi eredmény előreláthatólag a forgalomnál nagyobb mértékben emelkedik majd. Az előzetes számokkal megegyező végleges októberi adatok szerint az eurózóna éves szintű inflációja 2,4 százalékra lassult, miközben az energia-, élelmiszer-, dohány- és szeszesital-árakat nem tartalmazó, úgynevezett magindex 2,2 százalékról 2,3 százalékra emelkedett. A Japán első számú száloptikai alkatrészeket gyártó vállalatának számító Furukawa Electricnek a tárgyalások újabb fordulójában sikerült alacsonyabb vételárat kialkudnia a Lucent Technologies veszteséges száloptikai részlegéért, így az akvizíció 2,3 milliárd dollárba kerül majd az eredetileg tervezett 2,75 milliárd dollár helyett. A Warner Bros. filmstúdió ma mutatja be az Egyesült Államokban a "Harry Potter és a bölcsek köve" című filmet, a filmes premierek történetében rekordszámú, 3 672 filmszínházban országszerte. Szakemberek elképzelhetőnek tartják, hogy a Harry Potter a háromnapos bemutató időszak alatt árbevétel tekintetében maga mögé utasítja a 72,1 millió dollárral eddigi csúcstartó Jurassic Park 1-et.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!