David Riedel, a Riedel Research vezére szerint egyelőre az a legbölcsebb, ha a befektetők távol tartják magukat a költségvetési problémák sújtotta európai országok részvénypiacaitól.

A MarketWatchnak nyilatkozva a szakember elmondta: a PIGS-országok parkettjeit jó ideig messzire elkerülné, s ha már Európában fektet be, olyan fundamentálisan erős hátterű országokat keresne, amelyek egyéb szempontból jelentenek kockázatot.


A geopolitikai kockázatokkal küzdő Törökország például jó befektetés Riedel szerint, aki elsősorban a török telekom-céget, a Turkcellt javasolja vételre.


Ázsiában elsőrosban az inflációs kockázatokra (India két évtizede először szorul rizsimportra, ami az élelmiszerárak emelkedéséhez vezet majd) figyelmeztet a szakember, aki szerint a távol-keleti piacokon idén defenzív poziciókat érdemes kiépíteni.

Riedel emellett felhívta a figyelmet a hongkongi ingatlanszektor részvényeire, mint kiemelkedő lehetőségre, valamint az indonéz telekom-társaság, a TLK részvényeire, amelyet szintén vételre ajánl.

Dél-Amerikában a Riedel Research első számű kedvence Brazilia, ott is elsősorban az olaj és bányaipari társaságok, hiszen a brazil részvénypiacok a feltörekvő piaci átlaghoz képest látványosan alulteljesítettek az elmúlt 12 hónapban - hívta fel a figyelmet.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!