A Budapesti Értéktőzse részvényindexe, a BUX reggel pluszban kezdett, ám nem sokkal 10 óra után már veszteségbe fordult a mutató - fél 11 előtt pár perccel 0,2 százalékos mínuszban állt.

A hazai blue chipek közül az egyik legjobb teljesítményt a Mol nyújtotta 0,2 százalékos nyereségben állt azt követően, hogy javított a cég részvényeire adott ajánlásán az HSBC - a Portfolio.hu szerint semlegesről felülsúlyozásra változtatta az ajánlást. A portál szerint ezzel párhuzamosan a Deutsche Bank célárat csökkentett, fenntartva vételi ajánlását, a UBS pedig a korábbi eladásról semlegesre minősítette fel a részvényeket. A részvények 14 030 forintot értek.

A fő húzóerő a Richter volt, 1,1 százalékos erősödés után 4520 forinton forogtak a papírok. Ezzel szemben a kisebbik gyógyszeripari cég, az Egis 0,3 százalékos csökkenés után 27 710 forinton állt.

Az OTP szintén esésben volt, a papírok 1,5 százalékos csökkenés után 4430 forintot értek. A Magyar Telekom részvényei szintén a nehezéket képviselték, a papírok 289 forintot értek, ami 0,3 százalékkal olcsóbb a tegnapi záróértéknél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!