A tengerentúli tőzsdék lejtmenettel indították a hónap első kereskedési napját azt követően, hogy veszteséggel zárták mind az előző hónap utolsó napját, mind a február hónapot is. A nyitás után fél órával azonban a Dow Jones indexe 0,3 százalékos, az S&P 500 és a Nasdaq pedig mindössze 0,2 százalékos csökkenést jelzett. A kis mértékű erőgyűjtést az okozhatta, hogy bár az Egyesült Államok gyáriparának alakulását tükröző ISM index immár második hónapja a termelés csökkenéséről tanúskodik, az ehavi eredmény nem okozott meglepetést, hiszen a 48 pontos becsléseknek nagyjából megfelelő 48,3 pontot mutatott. Az irányadó indexek tanúsága szerint egyedül az energiaszektor tartja magát maradéktalanul a Dow Jones blue chipjei közül; a nap vesztesei címért egyelőre felváltva versengenek a tech-szektor és a bankszektor részvényei a DJ indexen, míg az S&P 500 leginkább támadott papírja a jelentős gondokkal küzdő Ambac Financial.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!