Miután múlt pénbteken kilenchavi csúcsra jutottak az európai tőzsdék, hétfőn enyhe korrekció indult meg a vezető piacokon. A DAX index 40 pont csökkenés után 5418 ponton, a CAC-40 16,6 pontos lemorzsolódás után 3504 ponton, a FTSE-100-as gyakorlatilag stagnált.

Az autóipari részvények korrekcióját a Volkswagen vezette, a részvény 7 százalékot esett, miután a HSBC alulteljesítőre változtatta minősítését az eddigi semleges helyett a Porsche várható opció értékesítése miatt.

A bányavállalatok papírjait a Rio Tinto vezette a lejtementben, miután Kínában kémkedéssel vádolták meg a cég munkatársait. A részvény 3,3 százalékkal értékelődött le.

Árfolyamok és grafikonok
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!