Délre elfáradt Európa

Az amerikai határidős indexek lejöttek a nap eleji pluszokból, így elpárolgott a nap eleji optimizmus a vezető európai tőzsdéken.
NAPI Online, 2009. március 3. kedd, 12:15
Fotó:

A reggeli emelkedés délre már a múlté lett Frankfurtban, a DAX 3700 pont alá süllyedt, ami 6 tized százalékos csökkenést jelent hétfőhöz képest. A FTSE-100 3582 pontig esett, ez 1,1 százalékos mínusz, a CAC-40 viszont minimális pluszban áll még.

Londonban a HSBC a hétfői csúnya, 20 százalékos zuhanás után kezdetben még emelkedni tudott, a medve azonban nem kivételezett, mostanra másfél százalékos mínuszba kerültek a bankóriás papírjai. A csökkenés azután következett, hogy bejelentette, az amerikai fogyasztói hitelezést leállítja, és profitja 70 százalékkal esett vissza, valamint 12,5 milliárd font értékben tőkét emelt. A biztosítási szektor is gyengén muzsikál, a gyógyszercégek viszont köszönik, jól vannak. A Glaxo 1,3 százalékot emelkedik, az Astrazeneca még 1,7 százalékos pluszban áll.

A Reuters és a marketwatch hírírói egyébként azzal vannak elfoglalva, hogy sok nemrég összerakott összeurópai index soha nem látott mélypontokon tartózkodik. A régebbi indexekre ez nem igaz, a DAX például most ott van, ahol 2004 nyarán, a CAC-40 pedig pont az előző maci legsötétebb óráiban, 2003 tavaszán járt ezen a szinten.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK