Délután elmozdíthatják a forintot

A 278 forint feletti nyitószintek után lefelé korrigált szerdán az euró jegyzése a bankközi devizapiacon.
NAPI, 2010. november 17. szerda, 10:12
Fotó:

Az euró 278,30 forinton kezdte a szerdai kereskedést, majd egy forinttal lejjebb ereszkedett, de tíz óra tájban már 277,50 volt az ár. Ugyanekkor a dollár egysége 205,50, a svájci franké 206,35, az angol fonté 326,70 forint volt, 100 japán jen pedig 246,15-öt ért.

Az Írországgal kapcsolatos aggodalmak enyhülése nyomán némileg gyengült a dollár az euróhoz viszonyítva - a keresztárfolyam 1,35-re süllyedt -, illetve a forinttal együtt erősödött a zloty is.

További jelentős forinterősödésre nem számít Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank üzletkötője, aki szerint a nap folyamán az amerikai makroadatok, illetve az lehet majd meghatározó, hogy az Ecofin-ülésen születik-e megállapodás Írország megsegítéséről. Ha olyan hírek látnak napvilágot, amelyek az euró malmára hajtják a vizet, a forint is erősödhet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK