Délután is "elkapkodták" a magyar kötvényeket

A délelőtti normál aukciókon látott erőteljes vételi érdeklődés után a délutáni ún. nem-kompetitív tendereken is ugyanez látszott. A délutáni tendereken meghirdetett mennyiség a délelőtti aukciós vételi érdeklődéshez igazodik és a három kötvény kapcsán összesen meghirdetett 19,2 milliárd forintnyi keretet teljes egészében lejegyezték az elsődleges forgalmazók.
portfolio.hu, 2012. június 28. csütörtök, 16:37
Fotó: Napi.hu

A délutáni tendereken a délelőtt kialakult aukciós átlaghozamok mellett vihették el a papírokat a befektetők. Amint rámutattunk: határozott hozamcsökkenés volt ma a megelőző aukciós átlaghozamokhoz képest. Délelőtt 17 milliárddal a meghirdetett 38 milliárd forint felett tudott értékesíteni kötvényeket az ÁKK. A délutáni tendereken eladott mennyiséggel együtt így tehát összesen 74,2 milliárd forintnyi forrásbevonás valósult meg, ami az elmúlt hónapokban az egyik legmagasabb egynapi forrásbevonásnak számít. A délelőtti aukciós eredményekről itt olvashat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK