Délután is vittek a 15 éves kötvényből

A délelőtti gyenge aukciós vételi érdeklődésre tekintettel az Államadósság Kezelő Központ Zrt. csak a 15 éves államkötvény kapcsán hirdetett meg délutánra nem-kompetitív tendert amelyen a befektetők csaknem a teljes keretet lejegyezték.
MTI-Eco, portfolio.hu, 2014. június 12. csütörtök, 15:58
Fotó: Napi.hu

A délelőtt kialakult 4,93 százalékos átlaghozam mellett 8,4 milliárd forintnyi keretre tehettek délután ajánlatot a befektetők a 15 éves államkötvény kapcsán és ebből 8,1 milliárd forintnyit jegyeztek le, amelyet a szabályok szerint az ÁKK teljes mértékben elfogadott. Így a délelőtti 71,5 milliárdos összes értékesítéssel együtt az adósságkezelő ma csaknem 80 milliárd forint friss forrást vont be.

Ma délelőtt az ÁKK 75 milliárd forint értékben hirdetetett meg államkötvényeket, és 110,8 milliárd forint értékben érkeztek ajánlatok az elsődleges forgalmazóktól. A hároméves lejáratú kötvényekből 25 milliárd forintnyit értékesített az ÁKK 3,05 százalékos hozamon, a korábbi 3,34 százalékos hozamhoz képest. Szerdán a másodlagos piacon kialakult referenciahozam 3,01 százalék volt. Az ötéves lejáratú kötvényekből 24 milliárd forintnyi kelt el 3,32 százalékos hozamon a korábbi 3,62 százalékos hozam helyett. A másodlagos referenciahozam 3,30 százalék volt szerdán. A tizenöt éves lejáratú kötvényekből 22,5 milliárd forintnyi jegyzést fogadott el csütörtökön az ÁKK, 4,93 százalékos hozamon, a korábbi 6,21 százalékos hozam után. A másodpiaci referenciahozam 4,92 százalék volt szerdán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2014.06.12 16:08

Szép ez, magyar siker!

Újabb 80 milliárd Ft, évi közel 5 %-os garantált hozammal.

A kamatfizetési kötelezettség 4 milliárd Ft, a 15 év alatt 60 milliárd.

Sikerült tehát 140 milliárdos kötelezettséget vállalniuk a narancsisztáni "adósságkezelőknek".
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html