BUX
36884

Délután izgalmas lesz a forint piaca

A délutáni kamatdöntésre ugorhat a forint árfolyama.

NAPI, 2010. november 29. hétfő, 10:35

A rossz nemzetközi hangulatban  ismét 210 forint körül forog a svájci frank a forinttal szemben. E szint alá viszont csak egy jelentősebb jó hír vihetné le az árfolyamot a Commerzbank elemzői szerint, de inkább a 210,5-211,5 körüli stagnálás a valószínű. Amíg ugyanis tart az eurozóna borongós hangulata, addig nem leet számolni azzal, hogy a frank elindul a gyengülés irányába az euróval, illetve a forinttal szemben.

Hétfő reggel a forint enyhén erősödött az euróval szemben, ami az eurozónára nehezedő nyomás enyhülésének a következménye - hívják fel a figyelmet a Commerzbank elemzői.

A 281-es szinteket kóstolgatva egyébként több mint kéthavi csúcsra ért a forint árfolyama. Ahogy a forint a úgy a zlotyról is elmondható, hogy az euróval szemben is a mérföldkőnek számító 4-es érték felett zárt. A korona is gyengült, de a régió svájci frankjának nevezett deviza csak moderáltan veszített az értékéből. A forint szempontjából a délutáni amatdöntő ülés meghatározó lehet, ugyanis sok elemző még mindig szinten tartást tartja a valószínűbbnek, ugyanakkor a piacon már kamat emelést áraztak a múlt hét vége felé.