Délután meglódult a BUX - szárnyalt a Mol (Részletes)

A délelőtti oldalazást követően lendületes erősödésbe kezdett a BÉT irányadó mutatója, a BUX a 23 500 pontos szintről elrugaszkodva fokozatosan emelkedett a délután folyamán. Az index 1,2 százalékos többlettel, 23 750 ponton zárt.
NAPI Online, 2006. december 11. hétfő, 17:29
Fotó:

A forgalom nem volt magas, összesen 13 milliárd forint értékben születtek üzletek. A decemberi BUX-határidő elszámolóára 1,1 százalékkal 23 700 pontra emelkedett.

Az index emelkedése elsősorban a Molnak volt köszönhető, az olajpapír piacán a délelőtt folyamán még az eladók voltak túlsúlyban, később azonban a 22 000 forintos szintről indulva látványos erősödésnek indult. Az utolsó papírok 22 400 forinton cseréltek gazdát, ami 2,1 százalékos felértékelődésnek felelt meg. Erősödés tekintetében nem sokkal maradt le az olajpapír mögött a Magyar Telekom, jegyzése nap végén ismét négy számjegyű volt. A telekomrészvény a délutáni optimista befektető hangulatnak köszönhetően 1,5 százalékkal 1003 forintra drágult.

Az OTP kurzusa is lélektani szinthez érkezett, a napi maximumán záró, 0,9 százalékkal emelkedő árfolyam 10 forintra megközelítette a 8000 forintos értéket. A gyógyszerpapírok kimaradtak a délutáni derűs hangulatból, az Egis 0,9 százalékkal 26 055 forintra gyengült, a Richter pedig 0,5 százalékkal 39 250 forintra drágult.

A közepes kapitalizációjú papírok közül jelentősen drágult az IEB, jegyzése közel négy százalékkal 4780 forintra emelkedett. Fölfelé tartott még a Synergon és az FHB, előbbi 1,4 utóbbi egy százalékkal drágult, miközben a Rába 0,8 százalékot veszített értékéből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK