Emelkedtek a hozamok a mai állampapír-értékesítésen: a hároméves futamidejű államkötvények mai aukcióján az egy hónappal korábbinál 20 bázisponttal magasabb, 7,49 százalékos átlaghozam alakult ki, míg a tízéves papírok esetében az átlaghozam 24 bázisponttal 6,88 százalékra emelkedett. A mai napon a Pannon GSM előfizetőinek száma a társaság közleménye szerint elérte a kétmilliót, ezzel egyidejűleg pedig a mobiltelefonok elterjedtsége Magyarországon átlépte az 50 százalékos határt. Többségi tulajdont szerzett a Political Capital Institute Kft.-ben az Eclipse Rt. A Concorde által kezelt kockázati tőke alap nagy fantáziát lát az online politikai elemző cégben. Brüsszel legelegánsabb sugárútján, az Avenue Louise-on megnyílt a Magyar Turizmus Rt. tizennyolcadik külföldi képviselete. Magyarország tavaly a világ országai között a tizenharmadik helyen állt. Lezárult a szlovák státuszvita egyik fejezete: a parlament csütörtökön elfogadta a magyar kedvezménytörvény elleni politikai nyilatkozatot. Sem a Bank of England, sem pedig az Európai Központi Bank nem okozott meglepetést, azaz egyikük sem nyúlt a kamatokhoz. A brit alapkamat ezzel 3,25 százalékon, az eurózóna irányadó kamatlába pedig 4 százalékon maradt. Az Európai Központi Bank elnöke szerint a kormányzótanácsnak nem volt oka korábbi értékelésének megváltoztatására, miszerint a jelenlegi kamatszint középtávon megfelelő az eurózónabeli árstabilitás fenntartásához. Az elmúlt héten 376 ezren jelentkeztek munkanélküli ellátásért az Egyesült Államokban. A Bloomberg által megkérdezett elemzők stagnálásra számítottak, ám ehelyett az egy héttel korábbi 390 ezerről 391 ezerre módosított szinthez képest 15 ezres csökkenés történt. Nem túl fényesek a legfrissebb amerikai gyorsjelentések. A Hasbro eredménye a tavalyi veszteség után az idén nyereségbe fordult, ám a profit nagysága elmaradt az elemzői várakozásoktól. A WorldCom adatátviteli-bizniszből származó negyedik negyedévi profitja alulmúlta mind a a vár, mind pedig az egy évvel korábbi szintet. Szorosabbra vonja kapcsolatát a General Motors és a Fiat: a két autógyártó kiterjeszti két éve tartó együttűködését, s a jövőben - költségcsökkentési célzattal - közösen fejlesztenek ki alkatrészeket az általuk gyártott kisautókhoz. Az Allianz AG nyeresége az elmúlt évben 29 százalékkal 1,7 milliárd euróra zuhant, ami megfelel az elemzői várakozásoknak. Az idén - a díjak emelésének köszönhetően - már a profit 3 milliárd euróra történő emelkedését várják.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!