A budapesti börze vezető részvényei közül a Matáv stagnált, a Mol 10, az OTP 50 forinttal növelte értékét, míg a Richter kurzusa 50 forinttal esett. Nem túl derűlátó a GKI Gazdaságkutató Rt. az idei makrofolyamatok alakulását tekintve: a cég szakértői szerint a gazdaság növekedése nem élénkül, a versenyképesség és a külgazdasági egyensúly tovább romlik, az államháztartás hiánya pedig a tervezettnél kevésbé javul. A chicagói közlekedési vállalat (CTA) által kiírt buszbeszerzési tenderen a NABI-csoporté volt a legkedvezőbb ajánlat - jelentette be a társaság. A CTA 275 darab, 40 láb hosszú, alacsony padlószintű autóbusz és további 175 darab opcionálisan megrendelhető autóbusz beszerzésére kiírt tenderére beküldött négy ajánlat közül a NABI adta a legkedvezőbbet. Az átlagos hitelfelvevőknek nem jelent majd nagyobb terhet a változó jelzáloghitel-támogatás – derül ki Csabai Lászlóné lakásügyi kormánymegbízott lapunknak adott nyilatkozatából. Az ügyben a kormány ma dönt. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) tevékenységét szabályozó törvény módosításának tervezete olyan változtatásokat tartalmaz, amelyek nyomán távoznia kell Szász Károlynak, a felügyelet elnökének vagy a jogosítványait a minimálisra csökkentik - értesült a Népszava. Luxemburg lakosai adják be a legtöbbet fejenként az Európai Unió (EU) közös költségvetésébe, abszolút értékben pedig továbbra is Németország a legnagyobb befizető - közölte az EUobserver. Az elemzők nagy része megnyugtató beszámolót vár ma Alan Greenspantől, a Fed elnökétől, remélve, hogy a Kongresszus előtt a gazdaság második félévi felgyorsulását jelzi majd előre. Miután semmi jele nem mutatkozik annak, hogy a háború végetértével ne lendülne fel az amerikai gazdaság, Alan Greenspan valószínűleg megpróbálja majd elaltatni a deflációval kapcsolatos félelmeket, egy későbbi kamatcsökkentést azért meghagyva kiskapunak Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) éves konferenciáján több mint 190 ország fogadta el a Dohányzás Elleni Keretszerződést. A szervezet szerint évi ötmillió halálesetért felelős a füstölgés. A Vivendi Universal alelnöke Edgar Bronfman Jr. visszavásárolná a csoport egyesült államokbeli szórakoztatóipari érdekeltségeit, melyeket a családja adott el a francia konglomerátumnak csaknem három évvel ezelőtt, 30 milliárd dollárért - jelentette a Vivendi közleményére hivatkozva a Bloomberg. A GW Pharmaceuticals, a cannabis gyógyászati felhasználásának úttörője megállapodást írt alá a német Bayerrel a brit cég szklerózis multiplex elleni gyógyszerének forgalmazásáról az Egyesült Királyságban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!