A BÉT-en a Matáv 40, a Mol 70, az OTP 85, a Richter pedig 815 forinttal esett. Az MNB Monetáris Tanácsa június 11-i hatállyal 100 bázisponttal 7,50 százalékra emelte fel a jegybanki alapkamatot. A hazai fizetőeszköz erősödik a bankközin, a központi bank által kívánatosnak tartott 250 körüli euróárfolyam azonban még odébb van. A kamatemelés nyomán meglódultak a másodpiaci hozamok, jelentősebb emelkedés a rövid oldalon mutatkozott: 36-46 bázispont, a 10 és 15 éves futamidőkben ugyanakkor alig, 5 illetve 7 bázisponttal nőtt a hozam. Még a kamatdöntést megelőzően, az emelési várakozások közepette 58 bázisponttal ugrott feljebb a háromhónapos diszkontkincstárjegyek aukciós hozama. Érdeklődés alig volt a mai értékesítésen. Pongrácz Antal, az OTP Bank Rt. igazgatóságának tagja 2003. június 5-én a társaság közreműködésével 40 ezer darab OTP-törzsrészvényt értékesített. (Egy korábbi bejelentés szerint egy másik it-tag, Kocsis István ugyanazon a napon 25 ezer bankpapírt adott el. A Magyar Közlöny mától kapható, 43. számában jelent meg az az új, június 16-tól hatályossá váló kormányrendelet, amely a lakáscélú támogatások rendszeréről intézkedik. A kormány még május 21-én döntött e támogatások módosításáról, melynek egyik legfőbb vonása, hogy a hitelplafon 30 millióról 15 millióra apadt. A következő öt évben a bankrendszer által közvetített tőke megduplázódhat, ám a kamatmarzsok jelentősen csökkenni fognak, míg a bankfiók-hálózat jelentős növekedés előtt áll - hangzott el a PSZÁF mai sajtótájékoztatóján. A német Bayer AG kedden bejelentette, hogy immár 888 ügyet zárt le peren kívül a közel két éve kivont, Baycol nevű gyógyszerével kapcsolatos kártérítési igényekkel kapcsolatban. A GlaxoSmithKline egyik legkeresettebb gyógyszeréről, a Seroxat antidepresszánsról a legutóbbi adatok kimutatták, hogy veszélyes lehet, ha 18 éven aluli betegeknek írják azt fel. A dollár gyengülése és a SARS-vírus ázsiai térhódítása miatt a korábban előrejelzettnél jóval kisebb lehet a Nokia Oyj forgalma a második negyedévben - ismertette a vállalat bejelentését a Bloomberg. A rossz hír a Motorola szintén pessszimista prognózisát követően látott napvilágot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!