A hazai blue chipek közül a Mol 35, a Richter 175 forintos többlettel tartotta magát, ám a Matáv 2, az OTP pedig 24 forinttal süllyedt. A korábbi hírekkel ellentétben nem 10, hanem 15 millió forint lenne az új lakások vásárlása után adóvisszatérítésre jogosító hitelösszeg plafonja. Ha minden jól megy, ez a ciklus végéig így is marad. A Brau Union Hungária közölte, hogy szemben a szeptemberi bejelentéssel, mégsem került az Amstel tulajdonába a tőzsdei cég 93,2 százalékos szavazati többséget biztosító 85,35 százalékos pakettje. A kormány szerdai döntése értelmében a tervezett 300 milliárd forintnál mintegy 70 milliárddal kevesebb pénz jut jövőre az autópályák építésére, vagyis a kabinet mindössze 150 milliárd forinttal tudja növelni az útépítés forrásait a szükséges, csaknem 220 milliárd helyett - írja a Népszabadság. Csütörtökön Medgyessy Péter még azt mondta: egyetlen fillért sem vonnak el a prioritást jelentő útépítéstől. A kormány szerdai döntése értelmében ez a 15 milliós maximális összeg szerepel a parlamentnek beterjesztett adótörvény-tervezetben, ám ez azért nem került korábban nyilvánosságra, mert kormányülés után kiosztott anyagokban tévesen a tízmilliós plafon szerepel - derül ki az MTI tudósításából. A tavalyihoz ismét megduplázná itteni forgalmát a közép-európai call centerét jövőre Magyarországon létrehozó, elsősorban mosógépeiről ismert olasz cég, a Merloni. A cég tavalyi forgalma 16 millió euró volt Magyarországon, az idén pedig szeretnék elérni a 36 millió eurós szintet, vagyis ismét duplázna a cég. Az év második felében a magyar gazdaság növekedésének élénkülésére lehet számítani, így éves szinten 2,8 százalékos lehet a GDP bővülése - áll az Ecostat jelentésében. Angol nyelvű hetilapot indít a Budapester Zeitung kiadója, a The Budapest Times a szomszédos országok regionális jelentőségű eseményeit is figyelemmel követi. A két pályázó csoport közül a Generali-Providencia, az ÁB-Aegon, az Allianz Hungária, az OTP-Garancia és az Axa által alkotott együttbiztosítási csoport, vagyis a nagy biztosítók szövetsége lett a nyertes az úgynevezett ingyenes gyermekbiztosításra kiírt újabb tenderen, 220 forintos ajánlattal - jelentette be a Pénzügyminisztérium. Együttműködési megálapodást kötött az Idegenforgalmi Munkaadók Országos Szövetsége és a Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakszervezet egy ágazati párbeszéd-bizottság felállításáról. A bizottság keretei között a szakszervezeti és a munkaadói oldal közösen kíván lobbizni többek között a tervezett áfa-kulcs besorolási változások ellen. Három dolgozó halt meg abban a robbanásban, mely a finnországi Outokumpu fémipari gyár egyik telepén történt. A sebesültekről és a károk nagyságáról egyelőre nem nyilatkozott a cég.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!